Magnesiumvlokken bij fysieke problemen

Magnesiumvlokken bij fysieke problemen: ​
Zijn deze problemen een gevolg van een magnesium tekort?

Magnesiumvlokken bij fysieke problemen kunnen bijdragen om bepaalde klachten te verminderen.
Een magnesium tekort ligt vaak ten grondslag aan deze klachten. Een magnesium tekort is goed aan te vullen met zuiver magnesiumchloride.
Gebruik daarom 100% natuurlijke Himalaya magnesiumvlokken voor in een voetenbad of ligbad.
Himalaya magnesiumvlokken zit nog vol met elementaire zee​mineralen die weer bijdragen aan je gezondheid.
Magnesium ​draagt bij aan verlichting van klachten bij o.a. bij Astma, allergie, reuma ​en nog veel meer.

Een tekort aan magnesium kan leiden tot typische allergische reacties, zoals een verhoging van IgE (een immunoglobuline die verhoogd is bij allergie), ontstekingsbevorderende cytokines en het vrijkomen van histamine.
Histamine is een materie die in onze etenswaren terug te vinden is. Astma wordt vaak veroorzaakt door allergieën.
Himalaya magnesium geeft je meer energie en ​draagt bij aan je gezondheid.

Magnesiumvlokken bij fysieke problemen

Astma, allergie en magnesium

“Astma, allergie en magnesium. Magnesium is betrokken bij heel veel processen in het lichaam, onder andere bij het immuunsysteem. Een tekort aan magnesium leidt tot typische allergische reacties.”

Magnesiumvlokken bij fysieke problemen
en wat kan ik er aan doen?

Eczeem, psoriasis en magnesium

Psoriasis (psoriasis vulgaris) is een chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van hoorncellen in de opperhuid. Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke afschilfering van huidschubben op de aangedane plaatsen plaatsvindt. Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem.

Ook bij infecties zoals eczeem, acne of andere ontstekingen is magnesium zeer belangrijk voor de huid.
Magnesium kan voor een vermindering van de jeuk zorgen.

Fibromyalgie en magnesium

Er is heel vaak sprake van een magnesiumtekort bij fibromyalgie patiënten met name in de rode bloedcellen. Herstel van het magnesiumtekort kan mede bijdragen aan een beter leven, minder pijn, meer eetlust en meer energie.

Magnesium zorgt voor de benodigde ontspanning op de spieren en vermindert de pijn en de gevoeligheid. Daarnaast zorgt magnesium voor een verhoogd energieniveau, een betere nachtrust, en het vermindert angst en depressie.
Magnesium is ook betrokken bij de productie van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van de slaapcycli, pijnperceptie, stemming en het immuunsysteem. Een magnesiumtekort kan daarnaast een verhoging van substantie P veroorzaken.

Substantie P is een neurotransmitter die dienst doet als een pijnboodschapper.
Mensen met fibromyalgie hebben meestal uitzonderlijk hoge gehaltes aan substantie P, die kan bijdragen tot hun overgevoeligheid voor pijn. Magnesium activeert bovendien het bekende adenosine trifosfaat vaak afgekort op veel gezondheidssites als (ATP). ATP vervult in de celstofwisseling een sleutelrol als drager van chemische energie.

Osteoporose en magnesium

Magnesiumgebruik bij osteoporose is van groot belang bij de calcium- en vitamine C-stofwisseling. Magnesium helpt bovendien het voor de botten zo belangrijke vitamine D om te zetten in een efficiënte calciumopname. Magnesium helpt ook bij de vorming van nieuwe calciumkristallen in het bot en wordt in het lichaam vaak gebruikt als indicator voor de vraag of er nieuw bot wordt gevormd.

Magnesium bij Osteoporose is dus erg belangrijk voor gezonde botten, misschien zelfs belangrijker dan calcium. 60% van de magnesiumvoorraad van het lichaam ligt opgeslagen in de botten, vooral in die van de polsen, dijbenen en wervelkolom. Men heeft aangetoond dat bij mensen die aan osteoporose lijden het magnesiumgehalte in die botten lager is dan bij mensen die niet lijden aan osteoporose. Een belangrijk verband lijkt hiermee aangetoond.

Overgewicht en magnesium

Een nieuw onderzoek van magnesium bij overgewicht, illustreert dat suppletie met magnesium leidt tot diverse gunstige veranderingen bij mensen met overgewicht.

Een studie onder 14 gezonde personen met overgewicht (Body Mass Index ?25) toont dat een dagelijkse suppletie met magnesium gedurende 1 maand resulteert in een significante daling van het nuchtere C-peptide. C-peptide of connecting peptide is een stof die in de alvleesklier vrijkomt bij de vorming van insuline. Dit onderzoek toont aan dat magnesiumsuppletie bij overgewicht kan leiden tot een verbetering van diverse metabole processen. (stofwisseling)

Magnesium bij overgewicht is een belangrijke cofactor voor sommige enzymen die betrokken zijn bij het metabolisme van glucose en insuline.

Tips en gebruik

Himalaya magnesium badkristallen zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Geniet van een ontspannen magnesium ligbad of voetbad met Himalaya  magnesium badkristallen.
De magnesium wordt ondertussen  goed door de huid opgenomen en dringt door tot in de cellen. Het tekort aan magnesium wordt snel aangevuld.

GRATIS advies nodig?

Magnesiumvlokken bij fysieke problemen

Wil je advies of informatie over het gebruik van magnesium bij een bepaald probleem bel ons 0320 419 822. 
(di en do 13:30-16:30).

Aanbevolen product

magnesiumbadkristallen
Himalaya magnesium badkristallen

Himalaya magnesiumvlokken bij fysieke problemen gebruik je in combinatie met warm water in bijvoorbeeld een voet of ligbad. Dit is een gemakkelijke en effectieve manier om je magnesiumtekort aan te vullen. De magnesium badkristallen bestaat uit 47% natuurlijke ongeraffineerde magnesium met zuiver bronwater uit het Himalaya gebergte.
Himalaya magnesium badkristallen zijn 100% natuurlijk zeer zuiver en gegarandeerd een weldaad voor je lijf.

AANBIEDING

Kortingscode voor 5% korting

Ontvang een kortingscode voor 5% korting op de producten van Himalaya magnesium