Magnesiumvlokken Zechstein vrij

Wat bedoelen we hiermee? Zechstein magnesium is toch een zuiver product?

Zechstein magnesium producten zijn, wanneer ze de consument bereiken zuiver. Of ze de zuiverste ter wereld zijn weten we niet, dat heeft de fabriek maar gewoonweg zelf bepaald. 

De mijnbouw in Groningen van deze "zuiverste magnesium ter wereld" is helemaal niet zuiver. Een milieuramp waarbij miljoenen liters diesel en pekel zijn weggestroomd heeft ons ontzettend doen schrikken.

De problemen rond de Zechstein zoutwinning in Groningen stapelen zich in rap tempo op. Miljoenen liters pekel lekken in de mijnen, dit veroorzaakt bodemverzakking, bevingen en zelfs dieselolie die weglekt. De ecologische risico’s van de Zechstein mijnbouw zijn niet in te schatten en niet te overzien.
Veel mensen vinden de ZECHSTEIN mijnbouw daardoor niet duurzaam en protesteren hiertegen. De schade aan het milieu en grondstoffen zijn door de Zechstein mijnbouw in Groningen voor hen onaanvaardbaar. 

Veel mensen vinden de ZECHSTEIN mijnbouw vervuilend en zeker niet duurzaam en protesteren hiertegen. De schade aan het milieu en grondstoffen zijn door de Zechstein mijnbouw in Groningen voor hen onaanvaardbaar. 

Omdat wij in 2016 al een vermoeden hadden dat er iets niet klopte bij de Zechstein mijn zijn wij als enige in Nederland naar een beter alternatief gaan zoeken.  Tibet hebben aangeboord. Uit deze bron komt een superieure TOPICAL kwaliteit die klanten van ons gewend zijn, puur, zuiver, 100% natuurlijk en ecologisch gewonnen magnesium. De reacties op de werking zijn overweldigend.

Wij vinden dat je daarvan op de hoogte moet zijn, je kunt op onderstaande buttons klikken om veel artikelen, persberichten, rapporten en brieven van de overheid over deze calamiteiten van de Zechstein magnesium zoutwinning te lezen.
Uit de 1e bron die wij openden in 2015 winnen we de enige EcoCert Organic/Natural gecertificeerde magnesium ter wereld van FOOD kwaliteit onder de naam Himalaya magnesium.
Het Magnesium & Minerals team.

Bepaald ecologisch en milieuvriendelijk is de Zechstein zoutwinning in Groningen niet omdat de mijn grondverzakkingen en een sterk verlaagde waterstand veroorzaakt. Men vermoed ook dat de mijnbouw voor een deel de aardbevingen in Groningen veroorzaakt. Een gedeelte van de Zechstein mijn moest dit jaar afgesloten worden door lekkage wat voor grote onrust in de omliggende gemeenten gezorgd heeft. Je kunt er via onderstaande links meer over lezen.

Zechstein magnesium Groningen   |   Zuiver magnesium komt niet meer uit Veendam   |   Stop Zoutwinning

Zuiver magnesium uit Groningen is een achterhaald sprookje.
Alle Zechstein magnesium die in Nederland verkrijgbaar is komt uit een fabriek in Veendam (Groningen). Je kunt dit zien aan het Zechstein Inside logo. Er is geen verschil in kwaliteit en of samenstelling van de magnesiumolie en magnesiumvlokken die onder vele merken in Nederland en daarbuiten wordt geleverd. Prijstechnisch zijn er wel grote verschillen, wat op zijn minst verwonderlijk is omdat het om hetzelfde product gaat.

Zechstein magnesium wordt door middel van kanaalwater (industriewater) op grote diepte opgelost en de daardoor ontstane bruine pekel wordt  ophoog gepompt. Daarna moet de pekel worden schoongemaakt, hoe? chemisch, mechanisch? Dit wordt niet verteld.
Regelmatig worden de buizen schoongemaakt met chemicaliën, wat heeft dat voor invloed op het product magnesium? De fabriek heeft zijn eigen protocol, zijn eigen test laboratorium, het kan toch niet zo zijn dat de slager zijn eigen vlees keurt?

Een grotere tegenstelling dan magnesium die met de hand wordt gewonnen in beschermende ecologische gebieden zoals Tibet en Australië is er eigenlijk niet.