Magnesiumvlokken kan je beter niet gebruiken om olie van te maken.

Er staan heel wat verhalen op internet waarin staat dat jezelf magnesiumolie kunt maken van magnesiumvlokken. Dat is waar, alleen zijn de mensen die dit schrijven absoluut niet op de hoogte van het verschil tussen magnesiumvlokken en magnesium olie.

Daarom de uitleg op deze pagina: magnesiumvlokken niet geschikt voor magnesiumolie.

Magnesiumvlokken worden gemaakt van magnesiumolie. In tegenstelling wat veel mensen denken komen de magnesiumvlokken niet direct uit de grond en zijn ze ook niet de originele magnesiumchloride (magnesiumzout) die je soms ziet aan de rand van zoutmeren zoals de dode zee. Magnesiumvlokken worden gemaakt van magnesiumolie, maar daar gaat wel een heel proces aan vooraf. 

In het kort: magnesiumvlokken zijn niet geschikt voor magnesiumolie maar kunnen prima gebruikt worden voor voetbaden en ligbaden.

Hoe worden magnesiumvlokken gemaakt?

magnesiumvlokken niet geschikt voor magnesiumolie

Ten eerste: magnesiumchloride. Magnesiumchloride (MgCl2) is het magnesiumzout van waterstofchloride.
Het is op natriumchloride na, de meest voorkomende zoutcomponent in zeewater.

Magnesiumchloride (MgCl2) is hygroscopisch, wat betekent dat het gemakkelijk  vocht aantrekt. Je hebt misschien gemerkt dat als je ze blootgesteld aan vochtige lucht ze beginnen te smelten. Dit komt omdat gedurende het productieproces om de vlokken te maken een verdamping werkwijze wordt gebruikt. Dit gebeurt onder een zeer  hoge temperatuur.

Om magnesiumvlokken te maken, wordt de magnesium olie verhit tot ongeveer 160 graden waarbij het water verdampt zodat een concentratie van 47% magnesiumchloride wordt bereikt.
Door het verwarmingsproces zal een kleine hoeveelheid MgCl2 (magnesium) ontleden tot MgOHCl (magnesiumhydroxide chloride), MgCO3 (magnesiumcarbonaat) en HCl (zoutzuur).

De verkregen verbindingen zijn verantwoordelijk voor de troebelheid die kan optreden na het oplossen van de vlokken in water. Ze zijn niet gevaarlijk, maar het zijn bijproducten van de nodige stappen om de magnesiumchloride vlokken te maken.

Omdat magnesiumvlokken een zeer hoge magnesiumconcentratie hebben zijn ze uitermate geschikt voor lichaam baden, voetbaden, wellness of drijfcabines. Magnesiumvlokken zijn niet geschikt voor magnesiumolie. De hoge verdunning (minder dan 5% in een lig of voetbad) in deze toepassingen betekent ook dat eventuele bijproducten die tijdens het productieproces ontstaan zo worden verdund dat hun aanwezigheid geen enkele schade kan veroorzaken.

Magnesiumvlokken niet geschikt voor magnesiumolie te maken.

Als je magnesiumvlokken wilt gebruiken om magnesiumolie van te maken om rechtstreeks op de huid te smeren dan raden wij je dit ten sterkste af.

Door de hoge concentratie en mogelijke onzuiverheden ontstaan door het productieproces is het niet aan te bevelen deze oplossing op de huid te smeren. Als je het al doet dan moet het zeer sterk verdund worden tot maximaal een 5% oplossing maar dan heeft het niet het effect waar magnesiumolie om bekend staat.

Voor directe transdermale toepassingen raden wij de pure en 100% zuivere magnesiumolie aan. Deze komt rechtstreeks uit de bron, zonder warmtebehandeling of extra ontstane verbindingen.

1000 ml en 200 ml himalaya magnesiumolie

Daarbij is magnesiumolie helemaal niet veel duurder als je het per liter of meer koopt. Zie de website www.himalayamagnesium.nl

Met andere woorden, wij raden het af om magnesiumvlokken te gebruiken om magnesiumolie van te maken. Dit verhoogd de opname van bijproducten en een directe blootstelling aan hen.

Tags: 

Magnesiumvlokken, magnesium vlokken, magnesium olie, Himalaya magnesium, magnesium en stress, magnesiumvlokken niet geschikt voor magnesiumolie

Magnesiumvlokken kopen met korting? 

himalaya magnesiumvlokken
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!